dilluns, 22 de desembre del 2008

Enquestes i feina pel Nadal

Hola nois!

Aquí tinc un parell de tasques per a que aneu fent:

1-En els propers dies voldria que m'enviessiu les enquestes que vau penjar al blog però en format word a la meva adreça de correu hotmail , així serà molt més fàcil que us pugui enviar els comentaris i les correccions.

2 - Vull que penseu en la vostra investigació, en el tema que esteu tractant i en el que voleu esbrinar amb el treball i feu el següent:

HIPÒTESI: afirmació de la que partiu (és una opinió que vosaltres creieu que és certa, el punt de partida de la vostra investigació).

PREGUNTES: quines preguntes us feu i penseu que quedaran contestades en acabar el treball. (no té res a veure amb una enquesta, aquestes preguntes són les que vosaltres voleu respondre tot fent el treball)

Exemple:

HIPÒTESI: "el públic que assisteix als concerts de jazz és un públic que acostuma a escoltar música jazz, amb un nivell de formació mitjà- alt i amb una capacitat econòmica alta".

PREGUNTES:

-Quin tipus de públic assisteix als concerts de jazz?
-Per què hi van?
-Escolten altres tipus de música?
-Amb quin tipus de relacions socials associen la música jazz?
-A quins locals assisteixen per escoltar jazz?
-Són consumidors habituals de música jazz?


ABANS DEL DIA 4 DE GENER vull un text redactat on hi feu constar:

-HIPÒTESI DE LA QUAL PARTIU
-PREGUNTES QUE VOLEU RESPONDRE AMB AQUEST TREBALL
-FONTS AMB LES QUALS TREBALLAREU (COM HO FAREU PER A RESPONDRE A AQUESTES PREGUNTES (si consulteu llibres, revistes, arxius, fareu enquestes, entrevistes (a qui)).

REDACTAT (no en forma de telegrama, ni per punts)!! (en unes 20 línies)

M'ho envieu en format word al meu correu i també ho pengeu com a comentari al blog

Si teniu dubtes NO DUBTEU :) a comentar-me'ls! :)

4 comentaris:

Olympia ha dit...

Recordeu que heu d'enviar el vostre treball al meu correu però també al blog. Tot per duplicat :) per a que quedi constància del vostre treball.

Olympia ha dit...

Hola Iris,

No m'ha arribat el document adjunt de la teva enquesta.

Respecte a les franges d'edat: què passa amb la gent que té entre 30 i 60 anys? per què no t'interessen per a l'estudi?

Trobo que la franja d'edat 10-30 és molt àmplia. els separen 20 anys de diferència i per tant han viscut en moments molt diferents.



Ja em diràs.

Olympia

Adrià ha dit...

El meu text redactat és el següent:



PROJECTE DE RECERCA; ORIENTACIÓ I IDEA PRINCIPAL

La meva hipòtesis per a aquest treball, és que hi ha una minoria de adolescents d’entre 12 i 16 anys que escolta la música metal.
Per tant, la meva pregunta principal és: Per què hi ha una minoria d’adolescents entre aquestes franges d’edat que escolta aquesta música?, pels mitjans de comunicació?, perquè altres músiques més comercials, o populars i actuals tapen el gènere del metal? Influeix la procedència d’aquest gènere?, Influeix la opinió de una majoria de gent que la odia cap a la gent “nova” és a dir que no ha tingut mai cap contacte amb la música metal?
Les fonts principals i bàsiques amb les quals treballaré per a fer aquest treball són; internet i revistes (per la base teòrica i algun punt concret de la investigació) i per altra banda faré enquestes a tot tipus de gent (que entri dins de la franja d’edat que he marcat) perquè em donin informació quantitativa sobre qui la escolta, com, quan, perquè... i per altra banda havia pensat de fer entrevistes a gent que està més implicada en el gènere metal, que te un grup de música, i a gent que pensa tot el contrari de la gent que està implicada amb aquesta música, per a poder conèixer les seves opinions i el seu pensament cap a aquesta música i el perquè del rebuitg que hi ha.
Per últim havia pensat d’anar a la redacció de la revista “Metal Hammer” o enviar un correu electrònic perquè em donin informació de la forma de treballar, de com entrevisten als grups, si em podrien posar en contacte amb algun grup...

Helena López ha dit...

HIPÒTESI, PREGUNTES I FONTS D’INFORMACIÓ:

Parteixo de l’ hipòtesi següent: En l’arribada de la música rock a Espanya, la gent s’hi va anar adaptant poc a poc a aquest nou estil musical. L’estil agradava a la majoria de la gent que l’escoltava i feia patir canvis en la personalitat tant física com psicològica de la gent (manera de vestir, expressions que utilitzaven, gustos referents a tipus de balls entre d’altres). Amb el pas del temps, van sorgir diferents modalitats de rock i es van crear estils diferents de música a partir d’aquest i, segons la meva hipòtesi, els cantants de rock dels anys 60-70’ són diferents als actuals. La meva suposició és que han canviat en la temàtica de les lletres de les cançons i en els seus objectius, per exemple: L’objectiu d’un cantant de rock dels anys 60-70’ era cantar les seves cançons, fer que la gent les admiressin i fer d’un estil musical com és el rock, un estil de vida (manera de vestir entre d’altres) i els objectius dels cantants del rock actuals són diferents, com ara cantar cançons per fer-se famosos i que la gent els admirin per la seva veu i no pel sentiment que els produeix cantar una cançó en aquest estil. També penso que la gent que als anys 60-70’ escoltava el rock, ara el deixa d’escoltar pels canvis que ha patit respecte els cantants.
Les preguntes que m’agradarien respondre són les següents:
A la gent els hi va costar adaptar-s’hi al rock quan va sorgir?
Van patir canvis al escoltar aquest nou estil musical?
Ha canviat el rock respecte els anys 60-70’ als actuals?
La gent que l’escoltava quan va sorgir el segueix escoltant ara?
Amb quina freqüència? Per què aquest estil musical i no un altre?
Com han evolucionat els cantants de rock des de la seva aparició?
Fonts utilitzades per realitzar el meu projecte de recerca: Les fonts que utilitzaré per dur a terme el meu projecte són les següents: Diverses enciclopèdies com ara La enciclopedia o Mentor, Revistes especialitzades en aquest estil de música, com ara Rock Star i unes vint entrevistes a persones en que la seva edat la situem en la franja de 55-65 anys.
*Les fonts utilitzades poden variar, és a dir, que consultaré més enciclopèdies de les esmentades, potser consultaré alguna pàgina web o consultaré més revistes a part d’aquesta.