diumenge, 28 de desembre del 2008

Redactat projecte recerca El rock a Espanya

Hola Helena,

Després d'haver llegit el teu redactat tinc la sensació que t'has centrat més en el tema, però que encara queden per definir alguns limits i objectius del treball. Des de la última vegada que ens vam trobar has fet un bon treball de síntesi però en el teu redactat encara hi ha aspectes que no queden clars. Em sembla que hauràs de treballar amb intensitat la manera com redactes les idees ja que no sempre queden clares (intueixo que vols dir, però es tracta de que el lector entengui a la primera el que vols dir, no que ho intueixi :) ).

Segons es desprèn de la lectura del document que m'has enviat el teu treball té tres objectius:

1. Descobrir com van canviar els hàbits musicals a Espanya amb l'arribada del rock.
2. Descobrir com va afectar la nova música a la manera de pensar, de vestir i d'actuar dels joves de l'època.
3. Descobrir com han canviat els cantants de rock fins a avui dia.

El 1r i 2n punt estan molt vinculats. El 3r és molt interessant però no acabo de veure com aconseguiràs descobrir-ho a partir del treball, com les enquestes et donaran la resposta a aquesta pregunta? Ves-hi rumiant, perquè cal que tinguem molt clars els objectius del treball de cara a posar-nos a treballar al gener.

Un altre tema és el de les fonts. No has trobat cap LLIBRE (no enciclopedia, no pàgina web) que parli sobre l'aparició del rock en general i/o sobre la música que escoltaven els joves a Espanya als anys 60-70?

Bé, cal que aconseguim centrar aquests aspectes aviat de manera que en la propera trobada presencial en parlem i tanquem el tema i ens posem a treballar. El dia 14 de gener vull comprovar que has llegit sobre el tema i que coneixes allò sobre el que vols investigar. Vull que sàpiguis dir-me noms de grups/cantants que s'introdueixen a Espanya en aquesta època i també de grups espanyols que es creen seguint les tendències americanes i anglosaxones del rock dels 60. Ànims i a treballar!

Bon Any nou!

Redactat projecte recerca Música metal

Hola Adrià,

Veig que tens força més clar com treballar el tema i que cada vegada t'encares millor cap al treball.

Voldria saber si finalment afegiràs d'alguna manera el tema de les influències que ha tingut la música metal en els propis cantants i músics de metal tal i com vam comentar l'últim dia o et cenyiràs exclusivament al que comentes en el text.

Em sembla molt interessant la idea d'entrar en contacte amb la redacció de "Metal Hammer". Potser podries mirar de contactar-hi via email durant aquest Nadal i així a la propera trobada m'expliques que n'has aconseguit. Molta sort!

Ens retrobem el dia 14 (més endavant us diré l'hora) i comentem les enquestes i l'estat de la qüestió i planifiquem el treball dels mesos propers.

Bon Any nou!

Olympia

Molt bé!

Hola Iris!

Molt ben redactat el teu text i ben plantejat el treball. Veig que tens una idea molt clara i coherent del que vols fer. Això pinta moooolt bé! :) gaudeix de les vacances i ens veiem el dia 14 a la trobada, on comentarem l'enquesta i planificarem el treball per als propers mesos. T'ho has guanyat!

Una abraçada. Bon Any Nou!

Olympia

dissabte, 27 de desembre del 2008

Feina feta

Hola nois!

M'encanta veure que esteu per la feina: he rebut els vostres documents (només em falta l'escrit de l'Iris) i me'ls començaré a mirar avui mateix. Com que m'heu lliurat la feina abans de temps això vol dir que teniu el que queda de vacances lliure de projecte de recerca (si voleu, però, aneu pensant en l'estructura que tindrà el vostre treball, ja que fer-ne un esquema-índex inicial serà una de les properes tasques).

Ens veurem el proper14 de gener a l'escola i comentarem les enquestes i els vostres escrits i us donaré nova feina per a fer. Properament penjaré al blog l'hora que tindreu cadascú per fer la tutoria de seguiment.

Recordeu que és interessant que pengeu al blog el vostre escrit de 20 línies per a que en quedi constància. Al costat dret del blog hi teniu una etiqueta per a cadascun dels vostres treballs.

Bon treball i Bon Any Nou!!

divendres, 26 de desembre del 2008

Hola Iris,

Em sembla molt encertat el raonament que fas sobre les enquestes. Tingues en compte, però, que fent les enquestes a gent de 50 en amunt obtens la opinió de gent que, com tu dius, ha viscut un abans i un després del moviment sardanístic. És interessant aquesta visió però no deixa de ser només una part de la visió. M'explico. La teva hipòtesi és que la sardana ha caigut en decadència i ja no s'escolta. Investigant amb gent de 50 en amunt et podran dir quines condicions es donaven abans que no es donen ara per a l'èxit social de la sardana, però tingues en compte que són un tipus d'opinió, les de les persones que han viscut un abans i un després (opinions molt interessants, d'altra banda). Un adolescent, o una persona de 35 anys també et pot donar la seva opinió i és igual de vàlida que la d'una persona de 60. L'opinió d'aquestes altres persones reflexarà com han viscut ells la sardana i aquesta visió també pot resultar interessant per a completar l'estudi. Ara bé, si tu per diferents motius vols acotar la recerca en persones de 50 en amunt és del tot correcte però tingues en compte que això no deixa de mostrar uns resultats parcials.

Qualsevol tria que facis (entrevistar persones de 50 en amunt o de totes les edats) és correcta si la justifiques. (per exemple si a tu t'interessa més conèixer la opinió de persones que han viscut l'abans i el després, si consideres que has d'acotar la recerca per falta de mitjans, etc.).

Envia'm el document que us vaig demanar abans del 4 de gener i en la propera trobada presencial repassarem juntes l'enquesta.
Bon treball!

Olympia

dilluns, 22 de desembre del 2008

Enquestes i feina pel Nadal

Hola nois!

Aquí tinc un parell de tasques per a que aneu fent:

1-En els propers dies voldria que m'enviessiu les enquestes que vau penjar al blog però en format word a la meva adreça de correu hotmail , així serà molt més fàcil que us pugui enviar els comentaris i les correccions.

2 - Vull que penseu en la vostra investigació, en el tema que esteu tractant i en el que voleu esbrinar amb el treball i feu el següent:

HIPÒTESI: afirmació de la que partiu (és una opinió que vosaltres creieu que és certa, el punt de partida de la vostra investigació).

PREGUNTES: quines preguntes us feu i penseu que quedaran contestades en acabar el treball. (no té res a veure amb una enquesta, aquestes preguntes són les que vosaltres voleu respondre tot fent el treball)

Exemple:

HIPÒTESI: "el públic que assisteix als concerts de jazz és un públic que acostuma a escoltar música jazz, amb un nivell de formació mitjà- alt i amb una capacitat econòmica alta".

PREGUNTES:

-Quin tipus de públic assisteix als concerts de jazz?
-Per què hi van?
-Escolten altres tipus de música?
-Amb quin tipus de relacions socials associen la música jazz?
-A quins locals assisteixen per escoltar jazz?
-Són consumidors habituals de música jazz?


ABANS DEL DIA 4 DE GENER vull un text redactat on hi feu constar:

-HIPÒTESI DE LA QUAL PARTIU
-PREGUNTES QUE VOLEU RESPONDRE AMB AQUEST TREBALL
-FONTS AMB LES QUALS TREBALLAREU (COM HO FAREU PER A RESPONDRE A AQUESTES PREGUNTES (si consulteu llibres, revistes, arxius, fareu enquestes, entrevistes (a qui)).

REDACTAT (no en forma de telegrama, ni per punts)!! (en unes 20 línies)

M'ho envieu en format word al meu correu i també ho pengeu com a comentari al blog

Si teniu dubtes NO DUBTEU :) a comentar-me'ls! :)

dimecres, 17 de desembre del 2008

Anem bé!

Bé nois per la puntualitat en el lliurament de la informació que us demanava!

Les preguntes de les enquestes que m'envieu són molt interessants, però cal fer-hi alguns retocs abans de portar-les a terme.

Vull mirar-me amb calma cada feina que m'heu penjat i comentar-la personalment a cadascun de vosaltres. Aquests dies, però, m'és impossible fer-ho amb el temps i la calma que us mereixeu (ja sabeu que estic molt embolicada amb els concerts de Nadal de la Coral). Per tant durant aquestes vacances de Nadal us aniré responent i us aniré donant feina a cadascun.

M'alegra veure que us heu posat "manos a la obra" i que aneu centrant-vos cada vegada més en el treball que heu de fer.

En els propers dies tindreu notícies meves.

Bon Nadal!

dimecres, 10 de desembre del 2008

tasques pendents

per al dilluns 15 voldria que publiquessiu al blog el que us demanava per a la última trobada:

-Tema (ben definit en una frase).

-Bibliografia i fonts que hem trobat sobre el tema i una valoració d'aquestes.

-Esboç d'enquesta.

dijous, 4 de desembre del 2008

Què cal fer per a la propera trobada?

Us recordo el que vam dir a la 1a reunió:

-Tema (ben definit en una frase).
Exemple: la influència de la música reggae en la cultura jamaicana

-Objectius: què vull saber? què vull descobrir? quines són les preguntes que em faig?

-Mètode: què faré per obtenir aquesta informació.

-Bibliografia i fonts que hem trobat sobre el tema i una valoració d'aquestes.

2a trobada

Recordeu que ens trobem a l'aula de música el proper dimecres 10 de desembre a les 15h.

Endavant el blog!

Hola nois,

Ja veieu que tenim disponible el nostre blog. Recordeu que aquesta ha de ser una eina per comunicar-nos i intercanviar impressions i materials. No dubteu a fer les aportacions que considereu necessàries.

Molta sort!